10 Temmuz 2014 Perşembe

Gül mantısı




Malzemeler :
Yufka
Kıyma
Sıvıyağ
Tereyağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri için malzemeler :
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Salça
Sıvı yağıda soğanı bir miktar oldurun ve içine kıymayı ekleyin. ve bir güzel pişirin Tatlandırmak için tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın. Bu arada yufkaları paralel şeritler halinde kesin Malzemeleri kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. tereyağı eritip içine sıvıyağı karıştırın ve şeritlerin üzerine gezdirip kıymayı serpiştirin. ve yufka şeridini eninden ikiye katlayıp boydan kendi etrafında sarıp gül şeklini verin ve fırında biraz pembeleştirin ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerine de tereyağ kırmızı biber salçayı kavurup üzerine gezdirin Afiyet olsun......



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder