8 Temmuz 2014 Salı

Porsiyonluk patlıcan salatası


Malzemeler :
2-3 tane tombik patlıcan (bostan) kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
1-2 tane koz kırmızı biber turşusu
1-2 diş sarımsak
Süzme yoğurt
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Galeta unu
1 yumurta sarısı
Ceviz
patlıcanları alacalı doğrayın ve eninden (yatay) 1 cm kalınlığın da kesin tuzlu suda bekletin. Biraz beklettikten sonra kurulayıp yumurta sarısına (yumurta sarısına bir miktar tuz ekleyin ki patlıcanlar tuzsuz olmasın) sonrada galeta ununa bulayıp bir güzel kızartın patlıcan bitene kadar aynı işlemi yapın. Bu arada kırmızı biberleri doğrayın süzme yoğurdunuza sarımsakları rendeleyip biraz tuz ekleyin ve doğradığınız koz biberleri karıştırın. kızarttığınız iki patlıcanı üst üste koyup üzerine kırmızı biberli yoğurdu kaşık yardımı ile pay edin ve üzerine ceviz ekleyin... Afiyet olsun......


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder