5 Şubat 2014 Çarşamba

Meyveli Muhallebili Pankek





Pankek İçin Malzemeler : 
2 adet yumurta
3 yemek kaşık şeker
2 yemek kaşık tereyağ
2 su bardak sut
2.5 su bardak un
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin Malzemeler :
Yarım paket tereyağ
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker 
1.5 çay bardağı un 
1 paket vanilya

İç Malzemesi : 
Muz, Kivi, Nar 
Pudra şekeri


İlk önce muhallebimizi yapmaya başlıyoruz. Tereyağını eritin üzerine unu dökün ve hafif karıştırın, sütü bu karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın sonra şekeri ekleyin kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Pişen ve koyu kıvamda olan karışım vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz muhallebimiz hazır. ( Eğer bu muhallebi çok ise verilen malzemelerin yarısını kullanabilirsiniz) Soğuması için bekletiyoruz
Pankek için yumurtayı, şekeri, tereyağı ve sütü çırpma kabına alıp karıştırıyoruz sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Malzemeler iyice karısınca teflon tavaya kepçe yardımıyla dokup pişirmeye başlıyoruz. Kekin üzeri delik delik olunca ters çevirip diğer tarafını pişiriyoruz.
İki malzememiz soğuduktan sonra pankeklerimizin içine muhallebimizi sürüp 2-3 dilim doğranmış muz koyup resimdeki gibi ikiye katlıyoruz üzerine pudra şekeri serpin ve isteğe göre kivi koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder