13 Şubat 2014 Perşembe

karnıyarık börek


Malzemeler:
5 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı kadar su 
bir miktar tuz
İç harcı için:
250 gr kıyma
3 adet patlıcan(alacalı soyulup küp küp doğranmış)
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için:
2 adet domates
2 adet biber
1 yumurta sarısı

Ocağa tavamızı alıp içine patlıcanlarımızı alalım ve güzelce kısık ateşte kavuralım.Kavrulan patlıcanlarımızn üzerine kıymamızı ekleyip bir sürede bu şekilde kavurduktan sonra tuz ve karabiberi,salçayı ekleyelim.İç harcımız bir kenarda soğurken yufkamızın bir tanesini alıp düz bir zemine serelim.Su ve sıvıyağ ile brlikte bir miktar tuz ekleyip ayrı bir kapta sos hazırlayalım ve bu sosla yufkamızı hafifce ıslayalım.Yufkamızı iki kat yapalım yani yarım daire olucak şekilde katlayalım.Üzerine tekrar sosla ıslayıp.Tıpkı sigara böreğinde olduğu gibi üçgenlere bölelim.üçgenlerin geniş bölümüne gelecek şekilde bir yemek kaşığı kadar iç harcımızdan koyalım.Sigara böreği sarar gibi fakat daha geniş olucak şekilde katlayalım .Aynı işlemi diger yufkalar içinde tekrarlayalım.Yağlanmış fırın tepsisine aldığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim.Üzerlerine bıçakla kesikler atıp ortalarına dilimlenmiş domates ve biber koyalım.180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirelim.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder