13 Şubat 2014 Perşembe
katmer poça
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta(akı içine sarısı dışına)
1 paket ınstant maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
Arasına sürmek için:
1 paket teremyağ
iç harcı için:beyaz peynir
Öncelikle sütümüzü ocaktan çok hafif ısıtalım ve derince bir kaba alalım daha sonra üzerine malzeme sırasına göre tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım.Elimize yapışmıycak iyice yoğurulmuş bir hamur elde edelim.
hamurumuzu cevizden biraz büyük olucak şekilde bezelere ayıralım.Her bezeyi yamek tabağı büyüklügünde açalım.Açtığımız her hamurun üzerine elimizle güzelce yağ sürelim sadece en üst kata gelecek olan hamura yağ sürmiycez.Yaklaşık 8 katlı bir hamur elde ermiş oluruz bu ölçülere göre.Daha sonra üst üste koyduğumuz bu hamuru büyük bir hamur olucak şekilde açıp küçük üçgenlere bölelim.İçine peynir harcı koyup güzelce rulo yapalım yağlanmış tepside yaklaşık yarım saat kadar dinlendirelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süsleyelim.170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.Afiyet olsun....
Etiketler:
katmer
,
ketmer poça
,
Poğaçalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder