13 Şubat 2014 Perşembe

elmalı rulo kurabiye


Malzemeler:
1 paket teremyağ(oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
İç harcı için:
4 adet elma rendesi
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi veya fındık
Üzeri için:pudra şekeri

Ocağa tavamızı alıp içine elma,şeker,tarçın ve cevizi koyup güzelce pişiriyoruz.Pişen iç harcımız soğurken derice bir kapta hamur malzememizi güzelce yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Daha sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.Bezelerden bir tanesini alıp düz bir zeminde çalım bu işlemi merdanesiz elimizle dahi yapabiliriz.Hamurun üstüne 3-4 tane bıçak yardımızyla çizikler atalım.


Hamurumuzun tam ucna doğru iç harcımızdan koyup güzelce rulo yapalım.Kalan hamurumuz için de aynı işlemi yapıp yağlı kağt serilmiş fırın tepsisine alalım.180 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.Soğuyan kurabiyelerimiz üzerine pudara şekeri serperek servis yapalım.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder