7 Ocak 2014 Salı

haşhaşlı çörek


Malzemeler :
Yarım litre kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
İç Malzemeleri :
2 su bardağı yağlı haşhaş
Sıvıyağ
Ceviz içi


Un ,tuz ve maya derince bir kaba alınır.Üstüne ılık su yavaş yavaş eklenir daha sonra azar azar un eklenerek ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir. Üstüne bir bez örtülerek 1 saat kadar mayalandırılır.Ayrı bir kapta haşhaş sıvıyağ ile akışkan bir kıvama getirilir.Mayalanan hamuru bezelere ayırıp elimizi yağlayarak açarız,açılan hamura haşhaş sürülüp tekrar açarız bu işlem bir kaç kez tekrarlanır en son tekrar haşhaş sürüp ceviz serperek hamuru rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizeriz.aynı işlemi kalan hamur parçaları içinde yaparız.Daha sonra 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişilir.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder