9 Ocak 2014 Perşembe

kremşantili bisküvili balkabağı


Merhaba balkabağının tam mevsimiyken bu lezzetli tatlıyı birde böyle deneyin yapımı oldukça basit....
Malzemeler :
1 kilo kabak
yarım su bardağı su
2 su bardağı şeker  
1 paket petibör bisküvi
2 paket kermşanti
1 su bardağı kadar file fındık
Balkabaklarını doğrayıp tencereye alalım üstüne şekerimizi ve yarım bardak suyu koyup orta ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.Pişen balkababaklarını ezerek püre haline getirelim.Ayrı kasede kremşantimizi çırpalım.Daha sonra kare borcamımıza kabak püremizden 1 yemek kaşığı kadar yayalım ve üstüne bisküvilerimizi dizelim.( en alta koymuş olduğumuz kabak bisküvilerin kıymasını engeller.)


bisküvilerin üstüne tekrar kabak püresi koyalım,onun üstüne de kremşanti yaydıktan sonra üstüne file fındık serpelim.


daha sonra tekrar bisküvi dizip ,sırasıyla kabak ve krem şanti kyduktan sonra file fındık ile süsleyip buzdolabında bekletelim.Dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder