Malzemeler :
125 gr teremyağ eritilmiş
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç Malzemeleri :
4-5 adet elma
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamur malzemesi kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde yoğurulur.Hamur iki eşit parçaya ayrılır.Hamurun bir parçası buzlukta 10 dakika kadar bekletilir. Elmalar tavaya rendelenip,üstüne şeker ve tarçın konduktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kavrulur.Hamurun diğer parçası yağlanmış tepsiye yayılır üstüne elmalı harç dökülüp buzlukta bekleyen hamur rendenin kalın tarafıyla rendelenir.180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir.Soğuyan turtanın üstüne pudra şekeri dökülerek servis yapılır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder