Malzemeler :
1.5 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4-5 dal yeşil soğan
1 bağ maydanoz
1 adet kuru soğan
Kıvırcık
Tuz,zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet limon suyu
Mercimek yıkanıp tencereye alınır ve üstünü hafif geçicek kadar su eklenir orta ateşte kaynamaya bırakılır.Kaynayıp suyunu çeken mercimeğe bulgur eklenip karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.Küçük bir tavaya kuru soğan yemeklik doğranır sıvıyağ eklenip kısık ateşte pembeleştirilir.Üzerine salçalar ve baharat eklenip demlenip soğumuş olan mercimeğimize eklenir ve bir güzel karıştırılır.Daha sonra iyice soğuyan mercimeğimize yeşillikler ve limon suyu eklenir arzuya göre çok az zeytinyağı eklenip yoğurulur. İstenilen şekil verilip kıvırcıkla beraber servis yapılır.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder