28 Aralık 2013 Cumartesi

Portakallı Kereviz



Malzemeler : 
2 adet kereviz(yapraklarını atmayın)
1 adet büyük soğan
1 adet havuç
3-4 adet portakal
1 tatlı kaşığı tuz
1 Küp şeker
1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
Pişireceğiniz tencereye zeytinyağını koyun. Soğanı yarım ay şeklinde veya iri küp seklinde doğrayın, havucu da halka şeklinde doğrayıp 5 dk pişmiş olan soğanların içine ilave edin.havuçlar hafif yumuşayana kadar pişirin. Kerevizleri kup şeklinde doğrayıp tencere atın, Kerevizleri 5-6 dk pişirin ve üzerine portakal suyunu ve şekerini ilave edip tencerenin kapağını kapatın, Kerevizleriniz pişmeye yakın tuzunu ilave (bu arada kereviz saplarını yıkayıp büyük büyük doğrayıp içine ilave edebilirsiniz vitamini yemeğinize geçmiş olacaktır) edin, Kerevizleriniz yumuşağında pişmiş demektir altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun....
İsterseniz portakalı biraz fazlalaştırıp içine 1 tane veya 2 tane patates doğrayabilirsiniz.  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder