27 Aralık 2013 Cuma
Yoğurtlu Buğday Salatası
Merhaba, tadı yedikçe yedirten, doyurucu, yapımı da bir o kadar kolay olan salatayı paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış dövme buğday
1 çay bardağı mısır
4-5 adet küçük salatalık turşusu
1 su bardağı bezelye
Yarım demet ince doğranmış dereotu (isteğe göre)
10 yaprak kadar çiğ ıspanak
1 su bardağı koyu (süzme) yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez (isteğe göre değişir)
Tuz
Dilediğiniz miktarda buğdayı akşamdan tencere koyup bir taşım kaynatın ve sabaha kadar kaynayan suyu ile bekletin.Sabah olunca tencerede 30- 40 dk dövmeler açılana kadar haşlayın, Bir su bardağını salatamız için ayırıp,kalan kısmını soğuduktan sonra parçalar halinde poşetleyip dondurucuya atın.Salata kasesine dövmeyi,mısırı,bezelyeyi,küçük doğranmış turşu ve dereotunu, atıp karıştırın.Yoğurt, mayonez ve tuzu da ilave edip tekrar karıştırın dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun....
Etiketler:
Salatalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder