5 Temmuz 2014 Cumartesi

Trilece



Arnavutların meşhur tatlısı olan Trileçe tatlısı tarifi Sevenler parmak kaldırsın :)

Keki İçin Malzemeler :
5 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı toz şeker
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin Malzemeler :
2 paket krema
5 çorba kaşığı şeker
4 su bardağı süt
Karamel Sos İçin Malzemeler :
1 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Kekini bildiğimiz kek tarifi gibi uyguluyoruz yumurta ve şekeri ilk önce bir güzel köpürtüp sonra diğer malzemeleri ekliyoruz. 180 derece kekimizi pişiyoruz. ve soğumaya bırakıyoruz. şerbet için bütün malzemeleri bir tencereye boşaltıyoruz ve şeker eriyip biraz sütümüz ısındıktan sonra şerbeti kekimizin üzerine dökebiliriz. Karamel sos için şekeri yanmaz bir tavada karamelize edin esmerleşen şekerin üzerine suyunu ilave edip sonra nişastayı ilave edin ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve kekinizin üzerine gezdirin ve trileçenizi soğumaya bırakın. Afiyet olsun ......

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder