8 Temmuz 2014 Salı

Limonlu cheeseecake



Tabanı İçin Malzemeler :
2 paket kepekli bisküvi
100 gr tereyağ
Kek İçin Malzemeler :
600 gr labne peyniri
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
1 su bardağı şeker
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
Limonlu Sos İçin Malzemeler :
2 bardak Limonata
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
bisküvileri rondodan geçirip üzerine tereyağı ilave edip kelepçeli kalıbınıza bastırın. keke için yumurta hariç tüm malzemeleri mikserle karıştırın ve yumurtaları tek tek kırarak mikserle karıştırın (bu kekinizin çatlamasını önler) ve limonun kabuğunu rendeleyek karıştırın. Karışımı bisküvi tabanınıza dökün Bu arada kelepçeli kalıbınız yanmaz folyo ile güzelce sarın. bu kekinizin beyaz kalmasını sağlayacak ve içine su kaçmasını önleyecektir. Kekinizi benmari usulü sıcak suyun içinde 180 derece de üzeri pembeleşene kadar pişirin. Pişen kekinizi fırından çıkarmadan kapağı yarım açık şekilde bekletin (çatlamaması için)soğuduktan sonra fırından çıkarın. Sos için limonatayı tencereye alın ve diğer malzemeleri ekleyerek kıvamlı hale getirip kekin üzerine ilave edin ve soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsin ........ şifa olsun.....

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder