29 Haziran 2014 Pazar

Limonlu ferahlık



Pandispanyası için :
100 gr tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
2 yemek kasığı nutella, sarelle vs.
2 yemek kasığı süt
Kreması için :
300 gr labne veya sürülebilir pastorize edilmiş lor peyniri
2 paket krem şanti+süt
1 kutu sıvı krema (200gr)
4-5 yemek kasığı pudra şekeri
Limonlu jölesi için :
4 su bardağı limonata
4 yemek kasığı nişasta
4 yemek kasığı şeker
Oda sıcaklığında terayağını, şekeri ve vanilyayı mikserle 3 dk çırpın. Devamında yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin, unu ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. Yağlanmış 26cm'lik kelepçeli kalıbınıza hamurun yarısını dökün, diğer yarısına çikolatayı ve sütü ekleyin karıştırın tepsideki sade hamurun üstüne eşit oranda yayın 175 derece de pişirin.
Krema için krem şantileri üstünde yazdığı ölçüde süt ile hazırlayın. Üstüne diğer malzemeleri ekleyin çırpın, soğumuş pandispanyanızın üstüne sürün dolaba kaldırın (pandispanyanızı kalıptan çıkarmadan)
Jölesi için tüm malzemeleri karıştırarak bir kaç dk kaynatın, soğuduğunda pastanın en üstüne dökün.Pastanızı 1 gün önceden yapmanızı tavsiye ederim. Servis yapacağınız zaman kalıptan çıkarın. Afiyet olsun .....



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder