26 Haziran 2014 Perşembe

Elmalı Turta



Elma sevenler için gelsin bu tarifimiz......

Hamur İçin Malzemeler :

2.5 su bardağı un ( az gelirse ilave edebilirsiniz)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
120 gr tereyağ
Çeyrek su bardağı su
2 çay kaşığı sirke

İç Malzemeler :
3 orta boy elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker

Hamur için bütün malzemeleri karıştırın ve özlü bir hamur elde edin. sonra hamuru ikiye ayırın. Küçük yuvarlak cam kabınıza (24 cm lik ) ikiye ayırdığınız hamurunun bir tanesini açıp yayın ve kenarlarına şekiller vererek tamamen cam kabınızı tamamen kaplayın. Bu arada ikiniz için elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve şekerle biraz bekletip suyunu çıkarın ve suyunu ayırın ve içine tarçını koyup yaydığınız hamura doldurun ve üzeri için diğer hamurda istediğiniz şekli yapıp üzerini kapatın 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. afiyet şeker olsun.......

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder