31 Ocak 2014 Cuma

çilekli pasta


Merhaba bu güzel pasta tarifini paylaşmak istedim sizlerle sizde benim gibi çilek severseniz bu lezzetli pastayı denemelisiniz..
Malzemeler:
Keki için:
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
iç malzemesi: 
çilek
2 paket kremşanti
1 su bardağı süt
üst çikolatası için:
200 gr çiğ krema
200 gr bitter çikolata

Öncelikle kek için  gerekli olan yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip karıştıralım.Kelepçeli kalıba döküp 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.Fırından çıkarıp kekimizi soğuması için bekletirken derince bir kapta krem şantimizi çırpalım.





kekimizi kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapacağım düz bir tabağa alalım.Kekimizi kelepçeli kalıbımızla sabitleyelim ve yanlarına resimde görüldüğü gibi çilekleri dizelim.Kalan kısımlara krem şantiyi yayalım.üzerine isteğe göre kalan çilek parçalarını veya daha farklı meyveleri küp küp doğrayarak koyalım ve dolapta bekletelim.









bu arada küçük bir tencerede kremamızı ısıtalım.kaynama noktasına gelmeden altını kapatıp içine çikolatamızı ekleyelim ve güzelce karıştıralım.Dolapta bekleyen kekimizin üstüne dökelip .Mümkünse 1 gece kadar buzdolabında bekletelim .Aynı günde servis yapabilirsiniz fakat beklerse daha donmuş olur ve servis için kestiğinizde dağılmaz.afiyet olsun....



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder