7 Ocak 2014 Salı

tırtıl kurabiye


Merhaba sizlerle bu çok lezzetli ve oldukça süslü kurabiyeleri paylaşmak istedim.Misafirleriniz için yapabileceğiniz ve çokta bereketli bir kurabiye
Malzemeler:
1 paket teremyağ
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilin
Aldığı kadar un
süslemek İçin Malzemeler :
Küçük bir kase erimiş çikolata
Antep fıstığı ve hindistan cevizi

Kurabiye hamuru için gerekli olan tüm malzemeler derince bir kaba alınarak sırasıyla eklenir ve kulak memesi kıvamında oluncaya kadar yoğurulur.Daha sonra hazır olan hamur tırtıl kurabiye kalıbına konarak  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istenilen şekilde sıkılır.180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika hafif renk değiştirilinceye kadar pişirilir.Pişen kurabiyeler önce çikolata sosuna daha sonra hindistan cevizine batırlır.Bu işlem sırasıyla yapılır.Afiyet olsun......

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder