31 Ocak 2014 Cuma

muhallebili kadayıf




Malzemeler:
250 gr kadayıf
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 paket labne peynir
üzerini süslemek için isteğe göre hindistan cevizi ve antep fıstığı

Öncelikle derince bir tencereyi ocağa alıp içine yağı ve şekeri koyalım.Daha sonra üzerine kadayıfı alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım en son aşamada fındığıda ekleyip altını kapatalım.Ayrı bir tencerede labne peynir hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim.Pişen muhallebiye labne payniri ekleyip altını kapatalım.Dikdörtgen borcama kadayıfın yarısını güzelce yayalım üstüne muhallebiyi koyalım kadayıfın kalan yarısınıda koyup buzdolabında bekletelim .arzu ettiğiniz şekilde süsleyip isterseniz dondurmayla birlikte servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder