4 Ocak 2014 Cumartesi

Muffin Kalıplarında Kırpık Börek


Merhaba kahvaltı sofralarınız için yapımı çok kolay, muffin kalıpların da kırpık börek. Çıtır çıtır çocuklarınız bu böreğe bayılıcak (benim çocuğum bayıldı :)))

Malzemeleri :
4 adet yufka (16 adet börek çıkıyor)
İç Malzemeleri :
200 gr. ıspanak
100 gr. beyaz peynir veya tuzlu lor
2 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber, pul biber
İç malzeme istediğinizi kullanabilirsiniz 
Sos Malzemeleri :
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Önce içi hazırlayın Ispanağı yıkayıp çiğden doğrayın.Soğanı, maydanozu da doğranır.Peynir ve diğer malzemeleri de koyup karıştırın Yufkaları rastgele yırtıp, makasla ince ince rastgele kesin.


 Muffin kalıplarının dibine kırpık yufkalardan bir tutam alıp koydun ve hafifçe bastırın. Orta kısmına iç koyacağınız için çukur olmasına dikkat edin. Sos malzemelerini karıştırın ve hazırladığınız sostan bir kaşık koyun. Ispanaklı içten bir kaşık kadar orta kısma yerleştirip üzerine tekrar bir tutam daha yufka koydum ve yine hafifçe bastırın, her böreğin üzerine tekrar sostan gezdirin. 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, 15 dakika kadar dinlendirip servis edin. Soğuyunca da çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder