18 Ocak 2014 Cumartesi

Kavala Kurabiyesi


Merhaba ne zamandır blog da bir seyler paylaşamıyordum, dikkat edin sizde grip olmayın :) çok fena bir grip neyse gelelim tarifimize bademli kurabiye olarak bilinen kavala kurabiyesini paylaşmak istiyorum severek yaptığım bir kurabiye ve buzdolabınızda pudra şekeri dökmeden 10 15 gün saklayabilirsiniz. ani misafirler için ideal bir kurabiye....

Malzemeler : 
200 gr tereyağ
Yarım su bardağı blendır da çekilmiş tuzsuz badem 
Yarım su bardağı iri kıyılmış tuzsuz badem 
Yarım su bardağı pudra şekeri 
1 paket kabartma tozu 
2 - 2.5 su bardağı un 
Üzeri İçin Malzemeler :
Pudra şekeri 
Marketten aldığınız bademleri kullanacaksınız eğer 5 dakika kadar kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Bademlerin yarısını blendırdan geçirin diğer yarısını da irice kıyın. Bademlerin tamamını genişçe bir tavaya alıp üzerine 1 su bardağı unu koyup kavurmaya başlayın. 2 dakika kavurun ve yanmamasına dikkat edin. bademleri pişirdiğiniz tavadan yoğurma kabınızı alın ki için için pişip de yanmasın, üzerine pudra şekerini, tereyağını, kabartma tozunu alıp yoğurmaya başlayabilirsiniz. Unu azar azar ekleyerek kulak memesinde bir hamur elde edin. Çok fazla toparlanmayan bir hamur elde edeceksiniz bu yüzden hamurunuzdan parçalar koparıp avuç içinizle açın, böyle daha kolay oluyor kalıbınız varsa veya  çay bardağın ağzıyla yarım ay şekli verebilirsiniz Şekil verdiğiniz hamurları aralıklı bir biçimde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15- 20 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz, afiyet olsun...... 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder