2 Mart 2014 Pazar

Mousse Pasta


Bugün yeni bir tarif öğrendim ve hemen işe koyuldum harika bir sonuç çıktı ortaya tadı da görüntüsü kadar güzel oldu :)))

Keki İçin Malzemeleri :
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı kakao
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Mousse İçin Malzemeleri :
200 gr kuvertür bitter çikolata
200 gr çiğ krema 
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı su 
Çeyrek su bardağı toz şeker
1 paket kremşanti 
1 su bardağı süt

Üzeri İçin Malzemeleri : 
200 gr kuvertür bitter çikolata
200 gr çiğ krema

Öncelikle kek için  gerekli olan yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip karıştıralım. 24 cm'lik kelepçeli kalıba döküp 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp kekimizi soğuması için bekletelim.

Çiğ kremayı ısıtmaya başlayalım ısınan çiğ kremanın içine çikolatamızı koyup eritelim, (ganaj elde etmiş oluyoruz.) bir kenarda soğuması için bekletelim. Suyu bir ısıtma kabına alalım ve içine şekeri koyalım kaynadıktan sonra 5 dk kaynamasını bekleyelim şekerli su kaynarken yumurta sarılarını mikser yardımıyla köpürene kadar mikser ile çırpalım ve içine kaynayan suyumuzu yavaş yavaş ilave edelim. 5-6 dk daha çırpalım. Bu karışımı da oda sıcaklığında olanak adar bekletirken 1 paket kremşantiyi üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım ve onuda buzdolabında bekletelim :) Bütün malzemelerimiz soğuduktan sonra ganajı, yumurta şeker karışımını ve kremşantiyi birbirine karıştıralım. 
Gelelim kekimizi ortadan ikiye bölelim 26 cm'lik bir kelepçeli kalıbı alalım ve mousse'nin yarısını kalıbın içine dökelim üzerine kekimizin bir katını yerleştirelim sonra mousse'nin diğer yarını döküp kalan kekimizi yerleştirelim. Yaptığımız bu pastayı 4-6 saat kadar buzlukta bekletelim. 
Çıkarma saatine yakın üst için aynı şekilde ganajı yapın ve pastayı buzluktan çıkarın ve kelepçeli kalıptan çıkarıp ters çevirin bir ızgaranın üzerine alıp ganajını üzerine dokun Afiyet olsun.....







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder