5 Şubat 2014 Çarşamba

midye börek




Malzemeler:
1 kilo yufka
arzu ettiğiniz bir iç harç(ben pırasalı yaptım)
su ve sıvıyağ
çörekotuve susam

Öncelikle yufkamızı dörde bölüyoruz tıpkı siğara böreği yapar gibi sadece üçgenlerimiz biraz daha geniş oluyor.Su ve sıvıyağ karışımı hazırlıyoruz orta boy bir kaseye bu karışım böreklerimizin daha çıtır olmasını sağlar.üçgenimiz birtanesini tezgaha seriyoruz ve hazırlamış olduğumuz harçla ıslıyoruz.Daha sonra üçgenimizin en ucundan tutup parmağımızla hafifce çekerek yufkamızı topluyoruz.(aşağıda resimlerle gösterdiğim şekilde)Yufkanın tam ortasına gelecek şekilde parmağımızı koyup yufkamızın iki ucunu düz bir şekilde buluştutuyoruz.İsteğe bağlı olan iç harçtan koyup güzelce katlıyoruz.Üzerine içinede sürdüğümüz harçtan sürüp 180 derecelik fırnda 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.İsterseniz bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz yada bu şekilde sarıp buzluğa kaldırabilirsiniz.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder