21 Ocak 2014 Salı

profiterol



Mmmmmm herhalde bu enfes lezzeti sevmeyen yoktur.Benim tatlıyla pek aram yoktur fakat bu güzellik karşısında bende dayanamıyorum.Biraz uğraştırsada yemesi keyifli bir tatlı....

Hamuru İçin Malzemeler:
1.5 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
5 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz 
yarım çay kaşığı şeker
Kreması İçin Malzemeler :
yarım kilo süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya 
2 yumurta sarısı
üzeri için hasır çikolata sos

Tencereye suyu koyun ve kaynatın.Kaynayan suya margarini ekleyin.Eriyince üzerine un ,tuz ve şekeri ekleyin.Çırpma teli ile hızlıca karıştırıp göz göz olan karışımı ocaktan alın ve ılınması için bekletin.Ilık bir kıvam alan karışıma yumurtaları tek tek kırarak yedirin.Her yumurtayı kırdıktan sonra hamura iyice karıştırıp diger yumurtayı öyle kırın.hamuru bir saat kadar buzdolabunda dinlendirin.Dinlenen hamuru çay kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı şekilde koyun.180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin.Ayrı bir tencerede krema malzemesini vanilya hariç pişirin.Pişen kremaya vanilyayı katıp altını kapatın.Ara sıra çırparak soğutun.Pişen hamurların içine krema sıkma aparatıyla veya kaşık yardımıyla koyun.hazırlanan profiterollerin üstüne ç,kolata sosu döküp servis yapın.Afiyet olsun.....


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder