21 Ocak 2014 Salı

Kıymalı Gül Böreği


Malzemeler :
3 adet yufka
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım su bardağı süt (süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz)
Yarım şişe soda 
Yarım paket kabartma tozu 
İç harcı için:
300 g kıyma
1 adet kuru soğan,
tuz, karabiber,
 kıymayı kavurmak için
 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayıp soğumaya bırakın sıvı yağını geniş bir tavaya alın içine küp küp doğradığınız soğanları ilave edin Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve içine kıymayı ilave edip kıymalar suyunu salıp çekene kadar pişirin bu arada içine tuzunu karabiberini ve istediğiniz baharatları ekleyip kıyma piştikten sonra altını kapatın. Yufkalara sürmek için bir kase de sütü, sıvı yağı, sodayı ve kabartma tozunu  karıştırın. Bir yufkayı tezgahın üzerine yayın. Üzerine yağlı- sütlü karışımdan sürün. Yufkayı bıçakla dörde bölün Üçgen parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.(birleşim yerine yağlı karışımdan sürün açılmasın) Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Börekleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırıp böreklerin üzerine sürün.Börekleri önceden ısıttığınız fırında 180-200 derece arasında pişirin (fırın derecenizi kendi fırınınıza göre ayarlayın)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder