Malzemeler:
1 kilo bulgur(ölçüsü kişi sayısına göre değişebilir)
ıslatmak için soğuk su
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Sosu İçin Malzemeler :
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
4-5 adet domates
Yarım çay bardağı su
Tuz
Süslemek için maydanoz
Bulguru kişi sayısına göre azaltabilirsiniz.Gelelim yapılışına bulguru derince bir tepsiye alın üstünü geçicek kadar suyla ıslatıp bekletin.Daha sonra ıslanıp şişen bulgurumuzu yumurta,tuz ve unla beraber güzelce yoğurulur.Fındık büyüklüğünde parçalar alınıp şekil verilir 15 dakika kadar dinlendirilir.Bir tencerede su kaynatılır ve tıpkı makarna haşlar gibi bulgur pişene kadar kaynatılır.Küçük bir tavada sarımsaklar az yağ ile kavrulur.Üstüne salça,domates rendesi ve tuz eklenir yarım çay bardağı suyla güzelce pişirilir.hazırlanan sos pişen bulgurun üzerine dökülür maydanozla süslenir ve sıcak servis yapılır.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder