23 Ocak 2014 Perşembe

Etsiz Çiğ Köfte


Merhaba, Şanlıurfa'nın vazgeçilmez lezzeti olan Etsiz çiğ köfte, yiyenlerin asla unutamayacağı bir lezzet. Genelde özel günlerde yapıldığı sanılan çiğ köfte urfada yerli aileleri tarafından neredeyse her gece yapılmaktadır. Şimdi bu özel lezzitin tarifine geçelim...

Malzemeler : 
3 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet küçük domates
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
2 diş sarımsak
Pul biber 
İsot 1 yemek kaşığı  ( Ne kadar çok koyarsanız o kadar güzel oluyor) 
Karabiber, Kimyon, Nar ekşisi (ağız tadınıza göre)
Tuz 
Limon ve Marul 

Tepsimizin yarısına bulgurumuzu koyuyoruz. Diğer yarısına malzemelerimizi koymaya başlıyoruz. Rendelenmiş domatesimizi, salçamızı, rendelenmiş soğanımızı ve sarmısağımızı, isotumuzu marul, maydanoz ve limon harici bütün malzemelerimizi koyuyor ve azar azar bulgurumuzdan alıp yoğurmaya başlıyoruz bütün tepsi birbirine karışıp köfte kıvama geldiğini anladığınız zaman maydanozu da ekleyip biraz daha yoğuruyoruz ve şekli verip marul ve limonla servis yapıyoruz. Afiyet olsun ...... 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder