29 Mayıs 2014 Perşembe

vişneli irmikli tatlı



Bu sıcak havalarda serin bir lezzet arayanlar için ideal hafif bir tatlı..... Sütlü tatlı sevenler için :)))

Malzemeler :
1 litre süt
8 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti
1 paket etimek

Şerbeti İçin Malzemeler :
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Vişneli Sos İçin Malzemeler :
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker

Etimekleri orta boy bir borcama diziyoruz. Şerbeti için malzemeleri bir tencereye alıp kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp etimekleri ıslatıyoruz. Muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz, pişen muhallebimizin üzerine toz kremşantiyi de döküp karıştırıyoruz ve etimeklerin üzerini kapatacak şekilde borcama yayıyor ve soğumasını bekliyoruz.. Sos için vişneleri bir tencere alıyoruz ve üzerine şekeri döküp sulanması için biraz bekliyoruz. Yarım bardak su ie nişastayı açıp vişnenin üzerine ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.. ve biraz ılıdıktan sonra muhallebinin üzerine dökebiliriz... Afiyet olsun.......

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder