19 Mayıs 2014 Pazartesi

Hindistan cevizli Nutellalı kurabiye



Malzemeler : 
200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
4.5 - 5 su bardağı un 
İç Malzemeleri :
Nutellla veya Sarelle
Hindistan cevizi
Üzeri İçin Malzemeler : 
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 yemek kaşığı kakao 
Hamur için tüm malzemeleri karıştırın. Kıvamlı bir hamur hamur elde edin, Poğaça açar gibi elinizde bir parça hamuru açın ve içine biraz nutella veya sarella biraz da hindistan cevizi (ben biraz az koymuşum siz daha fazla ekleyebilirsiniz :)) koyup kapatın. hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ve 175 derecelik fırında pişirin. Kurabiyeler sıcakken kakao ve pudra şekerli karışımı eleyip servis yapın. Afiyet olsun ......



1 yorum :