- Malzemeler
- 10 adet dondurma külahı,
- yağlı kağıt,
- 6-7 yaprak milföy hamuru,
- Kreması İçin Malzemeler :
- 4 su bardağı süt,
- 6 yemek kaşığı şeker,
- 1 yumurta,
- 2 çorba kaşığı kaşığı nişasta,
- 2 çorba kaşığı kaşığı tepeleme un,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 paket vanilya
- Üzeri İçin Malzemeler :
- Pudra şekeri
Öncelikle külahlarımızı hazırlamakla işe başlayalım. Aslında bu külahların hazır metal olanları var fakat ben de olmadığından dolayı iş başa düştü ve kendi külahımı kendim yaptım. İsteyenler hazır olanla da yapabilirler. Dondurma külahlarını yağlı kağıt ile güzelce kaplayalım. Fazla kalan uç kısımdaki kağıdı içe hafifçe çok bastırmadan (külahı kırmadan) içine sokalım. Bu kadar basit külahlar hazır Merdane ve çok az un ile milföy hamurumuzu açalım.1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim. Her milföy hamurunu 5′e bölebilirsiniz. Külahı elimize alıp dip kısmından sarmaya başlayalım hamurumuzu. İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ile üst üste getirelim. Açılmaması için bu işlemi yapıyoruz. En sona gelince biraz boşluk bırakalım ki piştikten sonra çıkarması kolay olsun. tüm milföy hamurumuzu külahlara sardıktan sonra yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede milföy külahlarımız pembeleşene kadar pişirelim. Gelelim kremaya, tencereye süt, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp çırpma teli ile çırpalım. Ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Soğuması için bekletelim. Fırından çıkan milföy külahlarımızı soğuduktan sonra dikkatlice külahlarından çıkartalım. Milföy külahlarını su bardaklarının içine koyup soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tüm külahlara paylaştırıp buzdolabına kaldıralım. 2-3 saat buzdolabında beklettiğimiz külahları servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri serpiştirelim. Afiyet Olsun…..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder