Merhaba görüntüsü kadar lezzetide oldukça güzel bu tatlıyı geçen hafta gelen misafirlerim için yaptım.Yapılışı oldukça basit ve lezzetide bi o kadar yerinde....
Malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka(ben en küçük paketi aldım içinden 28 tane çıktı)
yarım kilo kadayıf
yarım kilo ceviz içi
1 su bardağı şeker
1-1.5 su bardağı kadar sıvı yağ
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
üzeri için antep fıstığı
Düz bir zemine öncelikle baklavalık yufkamızın bir tanesini serelim.Arasını hafifce yağlayıp üzerine bir kat daha yufka serelim.Aynı işlemi bir kez daha yapıp bir yufka daha serelim.Yani toplamda üç kat yufka sermiş olucaz.Daha sonra üzerine kadayıfımızdan bir miktar alıp elimizle açarak güzelce yayalım.Üzerine rondadan çekilip şekerle karıştırılmış ceviz içimizden serpelim.Yufkamızı güzelce sıkı bir şekilde sarıp 2 parmak genişliğinde olucak şekilde keselim.Yağlanmış fırn tepsisine yanyana dizelim.Aynı işlemi yufkamız bitene kadar yapalım.Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayıp 20 dakika tatlımızı pişirelim.tatlımız pişerken şerbetimizi kaynatalım.(Unutmayın her zaman için bu tip şerbetli tatlılarda bir sıcak biri soğuk olucak.)
fırından çıkıp soğomuş olan tatlımızın üzerine şerbetimizi döküp dinlenmeye bırakalım.Servis sırasında antep fıstığı ile süsleyelim.Afiyet olsun....
NOT:Hazır baklava yufkası çok ince olduğu için çok cabuk pişiyor.o yüzden pişirme süresine dikkat edin.Ayrıca ben en küçük yufka paketini kullandım fakat oldukça bereketli bir tatlı oldu görselde görülenin yaklaşık iki katı kadar tatlı çıkıyor bilginiz olsun.Bu tip şerbetli tatlıları bir gün önceden yaparsanız oldukça güzel oluyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder