27 Ocak 2014 Pazartesi

Gül Tatlısı


Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1/2 oda sıcaklığında tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz 
Aldığı kadar un
Ceviz veya Fındık
Şerbeti İçin Malzemeler :
4 su bardağı su 
3.5 su bardağı şeker
Çeyrek limon

İlk önce şerbetiyle başlıyoruz, malzemeleri koyup kaynatıyoruz şerbet kaynadıktan sonra 5 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru için bütün malzemeleri hamur yapacağımız kaba alıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında olana denk un ekliyoruz. hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında ise yoğurma işlemini bırakıp merdaneyle tezgahın üzerine parmak kalınlığında olacak şekilde açıyoruz. 



Açtığımız hamuru resimde gördüğünüz gibi çay bardağımızın ağzı ile veya kurabiye kalıbıyla küçük yuvarlaklar kesiyoruz. 



                                     altı daireyi üst üste diziyoruz 



     Resimde gördüğünüz gibi alttan başlayarak altı daireyi yuvarlıyoruz. 



                                       ortadan ikiye kesip 


                                   iki adet gül şekli elde ediyoruz. 



yağlanmış tepsiye diziyoruz ve son olarak fındık veya cevizimizi yerleştiriyoruz ben fındık tercih ediyorum 180 derecek fırında üzeri kızarana kadar pişirip tatlı sıcak şerbet soğuk olarak şerbetini veriyoruz Afiyet olsun....



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder