10 Ocak 2014 Cuma

çiğ börek


Merhaba hamur kızartmasını sevmeyen yoktur ama çiğ börek apayrı bir lezzet tek başına bir öğün
Malzemeler :
5 su bardağı un
Ilık su
Tuz
İç Harcı İçin Malzemeler :
Yarım kilo kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber
Maydanoz

Hamur için gerekli olan malzemeler yoğurulup yarım saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur küçük bezelere ayrılır.Tabak  büyüklüğünde açılır.İç harcı için olan soğan yemeklik doğranır,üstüne kıyma, tuz ve karabiber eklenir.Su eklenerek karıştırılır bu iç harcın özelliği biraz sulu olmasıdır böylece börekleriniz daha lezzetli olur.

Açılan hamurun içine harçtan konulup kenarları çatal yardımı ile kapatılır.Kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder