25 Aralık 2013 Çarşamba

Benekli Tatlı

Merhabalar, bugün sizlere çok sevilen cevizli benekli tatlıyı paylaşmak istedim. Baştan fotoğraf çekmeyi unuttuğum için Kalan son bir tanenin fotoğrafını çekebildim :))) Hemen malzeme listesine geçeyim paylaştığım bu ölçüyle 22- 23 tane benekli tatlı elde edebilirsiniz ben yarım ölçü yapmıştım.
Hamuru İçin Malzemeler :
2 yumurta
200 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un 

1 su bardağından az ceviz ( cevizi ister ağza gelecek kadar iri dövün yada bütün koyabilirsiniz. Ben iri dövülmüş olarak tercih ediyorum)
Mantolama İçin Malzemeler:
1 su bardağı mor haşhaş
Şerbeti İçin Malzemeler :
4 su bardağı şeker 
4 su bardağı su 
1 dilim limon 
NOT : Tatlı sıcak, Şerbet sıcak olacak... !!!!

Bütün malzemeleri karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamura şekil vermek biraz zor oluyor benim verdiğim sekil en kolay yöntem tabi bana göre :))) ceviz büyüklüğünden parça koparın ve içini açin bütün veya dövülmüş cevizi koyup kapatın mor haşhaşa bulayın hamurunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin bu arada şerbeti koymayı unutmayın. Şerbet kaynadıktan sonra 5-6 dk daha kaynatın.. Şerbet sıcak tatlı sıcak olacak Afiyet olsun .....





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder