25 Aralık 2013 Çarşamba

El Açması Börek


Merhaba ben el açması böreği hazır yufka böreğinden daha cok severim sizlere devamlı yaptığım ve tadına bayıldığım bir börek paylaşmak istiyorum (iç malzemesini siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu (arzu ederseniz koymayabilirsiniz koymadığınız takdirde bile resimde gördüğünüz sonucu elde edebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Kat Arası İçin Malzemeler :
Mısır Nişastası 
Üzeri İçin Malzemeler :
125 gr Tereyağ
İç Malzemeler :
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım kilo pırasa
250 gr kıyma



İlk önce içini hazırlayıp soğumaya bırakalım pırasalı olduğu zaman soğan koymuyorum siz isterseniz koyabilirsiniz zeytinyağını bir tencereye alın üzerine kıymayı ilave edin ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin, Daha sonra pırasaları küçük küçük doğrayın ve kıymanın içine ilave edin pırasalar ölünceye kadar pişirin.Siz isterseniz başka bir iç hazırlayabilirsiniz, patatesli, kıymalı, ıspanaklı arzuya göre....
Hamur için bütün malzemeleri karıştırın unu kulak memesinde daha yumuşak bir hamur olacak kıvamda ayarlayın. Hamurunuzu 20 bezeye ayırın 10 kat alt, 10 kat üst olarak tabak büyüklüğünde açın, tabi açarken un yerine her katı mısır nişastasıyla acın. (isterseniz katları çoğaltabilirsiniz). İlk 10 katı alın mısır nişastasıyla tepsi büyüklüğünde acın, üzerinize içinizi yayın sonra üst için 10 katı mısır nişastasıyla tepsi büyüklüğünde açın üzerine serin ve pişirmeden kesin ve üzerine tereyağı eriterek dokun 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun .....


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder